26 Ekim 2010 Salı

Google

Google Hakkında Bilgi
Google dünyanın en büyük arama motorlarından birinin ve geliştiricisi olan şirketin adıdır.
Stanford'da doktora yapan iki öğrenci, Larry Page ve Sergey Brin, Google'ı 1998'de 25 milyon dolar yasal sermayeyle kurdu. Şirketin GooglePlex denen merkez ofisi Kaliforniya'da bulunur ve tüm dünyada 10,000 civarında kişi çalıştırır. Şirketin sermaye ortakları, Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Sequoia Capital'ı kapsıyor. Şirket ayrıca, içerik sağlayıcı firmalara özel web arama çözümleri de sunuyor.

Teknolojisi
Google'ın arama teknolojisi ve kullanıcı arabirim tasarımı Google'ı günümüzün ilk-nesil arama motorlarından farklı kılar. Sadece anahtar kelime veya meta arama teknolojisi kullanmak yerine, Google en önemli sonuçları ilk getiren, gelişmiş PageRank™ teknolojisine dayanır.

PageRank ağ sayfalarının önemini nesnel bir ölçeğe uyarlar; bu 500 milyon değişken ve 2 milyar terimden oluşan bir denklemin çözülmesiyle hesaplanır. PageRank ağın çok sayıda bağlantılı yapısını düzenleyici bir araç olarak kullanır. Doğal olarak, Google, Sayfa A'dan Sayfa B'ye kurulmuş her bağlantıyı, Sayfa A'dan Sayfa B'ye bir "oy" olarak yorumlar. Google bir sayfanın önemini aldığı oylarla belirler. Google ayrıca oyu veren sayfayı da inceler.

Google'ın komplike ve otomatikleştirilmiş arama metodları, insan müdahalesine engel olur. Diğer arama motorlarından farklı olarak; Google, hiç kimsenin daha yüksek listeleme yapamayacağı ve ticari amaçla sonuçları değiştiremeyeceği bir şekilde yapılandırılmıştır.

Yönetim
Dr. Eric E. Schmidt, Yönetici ve Genel Müdür
Larry Page, İkinci Kurucu & Başkan, Ürünler Bölümü
Sergey Brin, İkinci Kurucu & Başkan, Teknoloji Bölümü
Omid Kordestani, Başkan Yardımcısı, Ticari Geliştirme & Satışlar Bölümü
Wayne Rosing, Mühendislik Bölümü Başkan Yardımcısı
Cindy McCaffrey, Başkan Yardımcısı, Kurumsal İletişim Bölümü
Joan Braddi, Başkan Yardımcısı, Arama Servisleri Bölümü
Tim Armstrong, Başkan Yardımcısı, Reklam Satış Bölümü
Urs Hölzle, Google Üyesi
Craig Silverstein, Teknoloji Bölümü Yöneticisi

Google'ın kelime anlamı
Google, "googol" sözcüğünün üzerinde oynanmasıyla ortaya çıkmıştır. Edward Kasner adındaki Amerikalı matematikçinin yeğeni Milton Sorotta tarafından üretilmiş olan "googol" sözcüğü 1 ve onun ardından 100 sıfırın gelmesiyle oluşan sayıyı belirten matematiksel bir terimdir. Google'ın bu terimi kullanması, şirketin dünyadaki tüm bilgiyi organize etme misyonunu yansıtır.

Google Adsense
Web sitelerinden kazanç elde etmek için kurulmuş içerik sayfalarına hedeflendirilmiş reklam yayınlama
sistemidir.

Google AdWords
Reklam verenler için oluşturulmuş bir sistem. Anahtar kelimeler belirliyorsunuz ve bu anahtar kelimelerin geçtiği sitelerde reklamınız yayınlanıyor siz de her tıklama için bir ücret ödüyorsunuz.

Google Earth
Dünyanın çoğu bölgesini istendiği gibi 3 boyutlu izleten, ülkelerin önemli yerlerini gösteren ve bunun gibi bir çok özelliğe sahip olan bir program.

Google'ın verdiği hizmetlerGoogle, arama motoru hizmetinin yanı sıra aşağıdaki hizmetleri de sunmaktadır:

Gmail
Gmail logo http://gmail.google.com ( Gmail, Google'ın e-posta hizmeti. Alanı 5 GB'nin üstündedir. Eskiden bir Gmail üyesinin davetiye göndermesi yoluyla ya da cep telefonu yoluyla Gmail hesabı edinilmekte iken artık davetiye sistemi kullanılmamaktadır.)

http://earth.google.com/ (Yeryüzünü ince ayrıntylarına kadar üç boyutlu görmeye yarayan programın indirilebildiği site, Google Earth)
http://scholar.google.com/ (Akademik makaleleri, kitap bilgilerini ve göndermeleri arama motoru)
http://labs.google.com/sets (Aynı kümeye giren başka sözcükleri öğrenmeye yarar)
http://print.google.com/ (Basılı kitaplar arama motoru)
http://catalogs.google.com/ (Yayın evlerinin kataloglarını aramaya ve sayfa sayfa okumaya yarayan motor)
http://www.froogle.com/ (iternet üzerinden ürün satın almak isteyenler için karşılaştyrma şansy sağlayan arama motoru)
http://video.google.com/ (Video arama motoru)
http://images.google.com/ (Resim, fotoğraf, grafik, çizim arama motoru)
http://reader.google.com/ (Kayıtıy okuyucu hizmeti)
http://maps.google.com/ (Harita ve uydu görüntüleri)
http://gmail.google.com/ (Gmail,Google'ın e-posta hizmeti. Alanı 2,6 GB'yn üstündedir. ABD içinden cep telefonu yoluyla üye olunabilir, diğer ülkelerden üye olunamaz. Bir Gmail üyesinin davetiye göndermesi gereklidir.)
http://groups.google.com/ (E-posta listesi/grubu hizmeti)
http://news.google.com/ (Haberler)
http://moon.google.com/ (Ay'ın uzaydan çekilmiş görüntüleri)
http://talk.google.com/ (Google'yn Gmail hesabı olanlar için hazırladyğy internet üzerinden mesajlaşma ve sesli görüşme yapılabilecek program)
http://www.google.com/language_tools (Google'ın birçok dildeki web sayfasynı ve metni ingilizce'ye tercüme eden ve yine ingilizce web sayfalarını ve metinleri başka dillere tercüme eden hizmeti)
http://pack.google.com/ (Google'ın bütün programları bulunan paket programı)

Goole Arama Motoru: http://www.google.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Eklerseniz Sevinirim...