26 Ekim 2010 Salı

İnternetin Zararları

İnternetin Zararları - İnternetin Zararları Nelerdir
Çağımızın en önemli buluşlarından biri olan internetten öğrenmek istediğimiz her şeyi bulabiliriz. Dünyanın diğer ülkelerine internet sayesinde ulaşabiliyoruz. Fakat bizi internetten korkutan bir çok tehlikeyi de gözardı edemeyiz. Özellikle çocuklarımızı internetin zararlı etkilerinden korunması için bazı önlemlerin alınması gerekliliği vardır. "İnterneti nasıl güvenli hale getirebiliriz" sorusu tartışılmaya başlandı.
Temiz internet; yararlı interneti, olası tehlikelerden arındırmak, arındırılamayan zararlarından korunmayı, doğru kullanmayı öğretmek demektir.

İnternetin olası zararları nelerdir?
* Çocuklar, pornografi sitelerine girebilir.Yaşları ve gelişimleri ile uyumsuz görüntü ve bilgilerle karşılaşabilir.
* İnternetten ulaşılabilen oyunlar nedeniyle aşırı şiddetle karşılaşıp şiddete karşı duyarsızlaşabilir ve öğrendiklerini uygulayabilir.
* Kumar oyunlarına meyilli olabilir. Buradaki oyunları oynayarak alışkanlık haline getirebilir.
* Uyuşturucu madde temin edip bvunları kullanabilir.
* Yanlış kişilerle tanışıp, onlar tarafından yasal ve sağlıklı olmayan ortamlara çekilebilirler. Kandırılıp kullanılabilirler.
* Uzun süre bilgisayar başında kalarak sosyalleşme yönünde sorun yaşar.
* Uzun süre bilgisayar başında kalarak beden hareketsiz kalır. Fizksel sağlık sorunları yaşayabilir.

Google

Google Hakkında Bilgi
Google dünyanın en büyük arama motorlarından birinin ve geliştiricisi olan şirketin adıdır.
Stanford'da doktora yapan iki öğrenci, Larry Page ve Sergey Brin, Google'ı 1998'de 25 milyon dolar yasal sermayeyle kurdu. Şirketin GooglePlex denen merkez ofisi Kaliforniya'da bulunur ve tüm dünyada 10,000 civarında kişi çalıştırır. Şirketin sermaye ortakları, Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Sequoia Capital'ı kapsıyor. Şirket ayrıca, içerik sağlayıcı firmalara özel web arama çözümleri de sunuyor.

Teknolojisi
Google'ın arama teknolojisi ve kullanıcı arabirim tasarımı Google'ı günümüzün ilk-nesil arama motorlarından farklı kılar. Sadece anahtar kelime veya meta arama teknolojisi kullanmak yerine, Google en önemli sonuçları ilk getiren, gelişmiş PageRank™ teknolojisine dayanır.

PageRank ağ sayfalarının önemini nesnel bir ölçeğe uyarlar; bu 500 milyon değişken ve 2 milyar terimden oluşan bir denklemin çözülmesiyle hesaplanır. PageRank ağın çok sayıda bağlantılı yapısını düzenleyici bir araç olarak kullanır. Doğal olarak, Google, Sayfa A'dan Sayfa B'ye kurulmuş her bağlantıyı, Sayfa A'dan Sayfa B'ye bir "oy" olarak yorumlar. Google bir sayfanın önemini aldığı oylarla belirler. Google ayrıca oyu veren sayfayı da inceler.

Google'ın komplike ve otomatikleştirilmiş arama metodları, insan müdahalesine engel olur. Diğer arama motorlarından farklı olarak; Google, hiç kimsenin daha yüksek listeleme yapamayacağı ve ticari amaçla sonuçları değiştiremeyeceği bir şekilde yapılandırılmıştır.

Yönetim
Dr. Eric E. Schmidt, Yönetici ve Genel Müdür
Larry Page, İkinci Kurucu & Başkan, Ürünler Bölümü
Sergey Brin, İkinci Kurucu & Başkan, Teknoloji Bölümü
Omid Kordestani, Başkan Yardımcısı, Ticari Geliştirme & Satışlar Bölümü
Wayne Rosing, Mühendislik Bölümü Başkan Yardımcısı
Cindy McCaffrey, Başkan Yardımcısı, Kurumsal İletişim Bölümü
Joan Braddi, Başkan Yardımcısı, Arama Servisleri Bölümü
Tim Armstrong, Başkan Yardımcısı, Reklam Satış Bölümü
Urs Hölzle, Google Üyesi
Craig Silverstein, Teknoloji Bölümü Yöneticisi

Google'ın kelime anlamı
Google, "googol" sözcüğünün üzerinde oynanmasıyla ortaya çıkmıştır. Edward Kasner adındaki Amerikalı matematikçinin yeğeni Milton Sorotta tarafından üretilmiş olan "googol" sözcüğü 1 ve onun ardından 100 sıfırın gelmesiyle oluşan sayıyı belirten matematiksel bir terimdir. Google'ın bu terimi kullanması, şirketin dünyadaki tüm bilgiyi organize etme misyonunu yansıtır.

Google Adsense
Web sitelerinden kazanç elde etmek için kurulmuş içerik sayfalarına hedeflendirilmiş reklam yayınlama

Diyabetik Ayak ve Yara Pansumanı

Diyabetik Ayak ve Yara Pansumanı Nasıl Yapılır


Not: *Ayak yaralarının doğru değerlendirilmesi ve bulguların doğru analizi yüksek düzeyde uzmanlık işidir.

*Diyabetik ayak yarası gibi, zor bir sorunun üstesinden gelebilmek için; bilgi beceri yanında, insan sevgisi, insan sağlığı, özveri ve sabır gibi değerlere de sahip olmak gerekir...

DİYABET NEDİR ?
Diyabetes mellitus, pankreasın yeterince insülin üretemediği veya vücudun, üretilmiş insülini etkili şekilde kullanamadığı durumlarda oluşan kronik bir hastalıktır. Bu durumda, kan şeker düzeyi artar (hiperglisemi), başta kan damarları ve sinirler olmak üzere hemen tüm sistemler ciddi şekilde zarar görür.

DİYABETİN KOMPLİKASYONLARI
1-Tıkayıcı damar hastalığı (Anjiopati)
2-Sinirlerin tahribatı (Nöropati)
3-Böbrek fonksiyon bozukluğu (Nefropati)
4-Görme bozukluğu (Retinopati)
Diyabetin anjiyopati, nöropati ve retinopati gibi tüm komplikasyonları uzun sürede ortaya çıkar ve yavaş bir seyir izler. Oysa ayak yaraları ani olarak görülür, hızla ilerler, bir anda ayağı ve hayatı tehdit eden bir boyuta ulaşır. Hasta ve ailesine kıyamet günü korkusu ve telaşı yaşatır.

Nöropati ve anjiyopati sonucu hastaların ayaklarında kolayca yaralar açılabilir. Bu yaralara ilave olan enfeksiyon derin dokulara hızla ilerleyerek, büyük çapta doku ölümlerine (nekroz) yol açabilir. Kısa sürede

En Güzel Kurban Bayramı Mesajları

En Güzel Kurban Bayramı Mesajları
-Bugun ellerınızı her zamankınden daha cok acın. Avucunuza melekler gul koysun, yuregınız cossun. Kurban bayramınız hayırlara vesıle olsun

-Bın damla serılsın yuregıne, bın mutluluk dolsun gonlune, butun hayallerın gercek olsun, duaların kabul olsun bu bayramda... Kurban bayramın mubarek olsun!

- En delice esen seher yeli, en güneşli günler, en parlak gecedir bayramlar. Yüreklerde bir esinti ve barış paylaşımına en sıcak 'merhabadır' bayramlar. Kurban Bayramınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun!

- Benim ömrümde ırmaklar vardır sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm. Bayramınız mübarek olsun!

- Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz.

- En delice esen seher yeli, en güneşli günler, en parlak gecedir bayramlar. Kurban Bayramınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun.

- Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.

- Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tadlandıran, gerçekten güzel ve bereketli bir bayram dileriz.

- Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum... İyi bayramlar!

- Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Kurban Bayramın kutlu olsun...

- Her seye kadır olan yuce allah, bızlerı, dogru yoldan ve sevdıklerımızden ayırmasın! Hayırlı ve bereketlı kurban bayramları dılegıyle.

- Kaınatın yaratıcısı ve alemlerın rabbı yuce allah'a sonsuz sukurler olsun! Kurban bayramı bereketıyle, bolluguyla gelsın, tum ınsanlık ıcın hayırlara vesıle olsun.

- Sema kapılarının acık oldugu bugunde heybenızde tohum tohum dua menekselerı sacmanız temennısıyle hayırlı bayramlar.