20 Ekim 2010 Çarşamba

Pc Hackleme

Pc Hackleme
Arkadaşlar pc lerin hacklenmesinin oldukça fazla yöntemi var . Kısaca açıklayacak olursak,
1- paylaşım verilmiş pc lere programlar vasıtasıyla girmek(essential net tools, r3x, Angry ip scanner, hound, hallet gibi bu programlarla pc lere girmek mümkün. Bunların açıklamaları mavideniz.org eski sitede gayet ayrıntılı olarak var.
2- Paylaşım şifresini kırarak girmek. R3x bunu yapıyor ama çok kısıtlı bir wordlisti var. Houndda yapıyor houndda wordlist boyutunu büyütmek mümkün.
3- Trojanlar vasıtasıyla pc lere sizmak. Antivirüslerin tanımadığı her türlü trojanla bilgisayarınızdaki dizinlerden şifreleriniz çekilebilir, pc niz çok çeşitli amaçlarla kullanılabilir.

4- Kbd vandan gibi web sitelerden bulaşan trajanlar vasıtasıyla bilgisayarınızda adeta cirit atılabilir. Profosyonel bir trojandır. Zamanı gelince video olarak anlatımım olacaktır.

5-port scan yöntemiyle açık portlardan girerek de pc niz hacklenebilir. Modemlerinizi fabrika ayarlarında tutarsanız gene hacklenebilirsiniz.

6-Telnet protokolü kullanılarak tıpkı trojan komutlarıyla pc niz ele geçirilebilir.

önlem:

pc nizde port kapama özelli olan internet security gibi porgramları devamlı enable tutarsanız. Trajan alsanız bile çalışmasına müsaade etmeyecektir. Antivirüsten daha önemlidir. Her trojan bir port kullanır. İnternet security açık tüm portları kapayarak. Bu tür trojanların çalışmasını engeller. ....

Modeminiz fw li olmalıdır.

1 yorum:

Yorumlarınızı Eklerseniz Sevinirim...